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dc.contributor.authorMontoya Peláez, Guillermo Leónspa
dc.contributor.authorIzquierdo, Olgaspa
dc.contributor.authorCortés, Paolaspa
dc.contributor.authorLondono, Julyspa
dc.date.accessioned2016-08-30T22:02:00Z-
dc.date.available2016-08-30T22:02:00Z-
dc.date.issued2014-08-06-
dc.identifier.issn0021-8561-
dc.identifier.otherhttps://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-84906330029&origin=inward&txGid=0spa
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10906/79901-
dc.description.abstractThe sugar cane industry has seen how biomass production in sugar mills would be converted to a readily available source of molecules besides sugar. Properly managed, byproducts would be transformed into a sustainable source of renewable and environmentally friendly chemical products.1 As a principal and more abundant organic acid in sugar cane juice, trans-aconitic acid (TAA) has been studied for use as a plasticizer in the polymer industry.2 However, up to now no industrial-scale application has been reported. As a reasonable approach to recover TAA from a sugar mill, first, an analytical method to determine its presence in all stages of the sugar-manufacturing process is needed. A new modern method was developed to measure TAA in seven stages in a sugar mill located in Valle del Cauca, Colombia. The stages with higher content of TAA were syrup, with 3363.6 ± 589.3 mg/L, and honey (molasses), with 6110.05 ± 139.5 mg/L. © 2014 American Chemical Society.spa
dc.format.extent4 páginas-
dc.format.mediumDigital-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.language.isoengspa
dc.publisherAmerican Chemical Societyspa
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 62, No. 33 - 2014-
dc.rightsEL AUTOR, expresa que la obra objeto de la presente autorización es original y la elaboró sin quebrantar ni suplantar los derechos de autor de terceros, y de tal forma, la obra es de su exclusiva autoría y tiene la titularidad sobre éste. PARÁGRAFO: en caso de queja o acción por parte de un tercero referente a los derechos de autor sobre el artículo, folleto o libro en cuestión, EL AUTOR, asumirá la responsabilidad total, y saldrá en defensa de los derechos aquí autorizados; para todos los efectos, la Universidad Icesi actúa como un tercero de buena fe. Esta autorización, permite a la Universidad Icesi, de forma indefinida, para que en los términos establecidos en la Ley 23 de 1982, la Ley 44 de 1993, leyes y jurisprudencia vigente al respecto, haga publicación de este con fines educativos. Toda persona que consulte ya sea la biblioteca o en medio electrónico podrá copiar apartes del texto citando siempre la fuentes, es decir el título del trabajo y el autor.-
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/-
dc.subjectBiología-
dc.subjectEcología-
dc.subjectBiology-
dc.subjectEcology-
dc.subjectCaña de azúcar-
dc.subjectSubproductos del azucar-
dc.subjectMolinos de caña-
dc.subjectIndustria del azucar-
dc.titleQuantitation of trans -aconitic acid in different stages of the sugar-manufacturing process.spa
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.audienceComunidad Universidad Icesi – Investigadores-
dc.publisher.facultyFacultad de Ciencias Naturales-
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.publisher.programBiología-
dc.publisher.departmentDepartamento de Ciencias Biológicas-
dc.citation.volume62spa
dc.citation.issue33-
dc.citation.spage8314-
dc.citation.epage8318-
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.1021/jf5008874-
dc.rights.licenseAtribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)-
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1-
dc.type.localArtículo-
dc.identifier.instnameinstname: Universidad Icesi-
dc.identifier.reponamereponame: Biblioteca Digital-
dc.identifier.repourlrepourl: https://repository.icesi.edu.co/-
dc.rights.coarhttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2-
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.type.coarversionhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85-
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